Tangent

Bij Tangent zijn we erg trots dat onze koers Samen sterk in de basis breed gedragen wordt. Alle samenwerkers geven in hun onderwijs tastbaar betekenis aan onze zogenoemde Tangentials: Ik sterk, Samen Sterk en Wereld Sterk. Alle nieuwe samenwerkers dragen wij dan ook meteen een warm hart toe en nemen wij mee in onze koers. Je wordt verwelkomd op een startersdag en ben je aan boord, dan volg je een introductieprogramma. Of je nou net bent bent afgestudeerd of al werkervaring hebt, iedereen die voor het eerst kennismaakt met Tangent, doet hier aan mee. 
 
Je krijgt de ruimte om je wensen kenbaar te maken en om aan te geven waarin je verder wil groeien. Opvang en onderwijs zijn voortdurend in beweging en we zien graag van jou op welke manier je in ontwikkeling bent. Dat kan door concreet te laten zien hoe je jezelf verdiept in bepaalde materie en/of hoe je omgaat met dillema’s in je werk. Daarnaast door deel te nemen in kennisnetwerken en motivatiegesprekken te voeren met je leidinggevende. Je ontwikkeling als professional krijgt ook een impuls in de vorm van intervisie gesprekken, collegiale consultatie, klassenbezoeken en natuurlijk door feedback. Bij Tangent zijn coaches beschikbaar die jou kunnen ondersteunen waar nodig.
 
Als organisatie is Tangent weliswaar volwassen, maar ook wij zijn in ontwikkeling. Maar goed ook, want anders zouden we veel mooie dynamiek missen. Boegbeelden van Tangent zijn onze locatieleiders. Zij vormen de verbindende schakel tussen het bestuur en de teams.
 
Er is bij Tangent het nodige te kiezen. Naast kinderopvanglocaties hebben we katholieke en openbare scholen en een christelijke school. Je kunt werken op een reguliere basisschool, maar ook op een school die werkt volgens een specifiek onderwijsconcept zoals Jenaplanonderwijs. En dan hebben we het nog niet over de diversiteit in wijken en buurten. Genoeg uitdagingen dus! En je kunt natuurlijk altijd na verloop van tijd switchen. 
 
Zoals je hebt gelezen, noemen we medewerkers van Tangent samenwerkers. Dat is tegelijk een bevestiging van onze kracht als een uitnodiging om het te laten zien. Het houdt ook in dat we uitgaan van eigenaarschap en solidariteit, dat je eigen initiatief mag tonen, zolang als je daar collega’s bij betrekt. Wij geloven erin dat je werkgeluk groeit als je doet waar je goed in bent en waar je plezier in hebt. Dat betekent dat we elkaar graag aanvullen in expertises en interesses. Samenwerken is gedeelde verantwoordelijkheid nemen, zorgzaam zijn, maar ook grenzen bewaken en het grotere belang voor ogen houden. Elkaar informeren en betrekken, inspireren om het onderwijs effectief én aantrekkelijk te maken. Zoeken naar groeikracht en met elkaar ervaringen creëren waar je energie van krijgt. En dit niet alleen met collega's, maar ook met leerlingen. Werken met kinderen is waar het hart van de leerkracht sneller van gaat kloppen en waar we ons elke dag 100% voor inzetten.
 
Je hoeft het niet allemaal met elkaar eens te zijn. Goede gesprekken leiden alleen maar tot betere kwaliteit. Ons doel is om uiteindelijk voor iedere Tangent Samenwerker een eigen ontwikkelprogramma tot stand te brengen. Wij zijn ervan overtuigd dat elke ontwikkeling start bij goede waarderende gesprekken. Dat faciliteren we dan ook regelmatig. Waardering uiten we bovendien in persoonlijke aandacht en betrokkenheid, in attente gebaren en steun wanneer dat nodig is. Soms moet je de tijd nemen om stil te staan om vooruit te komen. Ook dat is wat we willen uitdragen en met elkaar in praktijk brengen.
 
Welkom bij Tangent. Samen Sterk in de Basis.